Christian Liljenhed (L) tillträder som ny ordförande för Liberalerna i Örebro län

Lördagen den 5 september valdes Christian Liljenhed från Liberalerna i Kumla kommun till ordförande för Liberalernas länsförbund i Örebro län. Mötet hölls i på Campus Grythyttan i Hällefors kommun för att tydliggöra Liberalernas stöd i att Restaurang och hotellhögskolan fortsatt ska vara lokaliserad till Grythyttan.

–        Jag är glad och hedrad över att ha fått förtroendet som ordförande för Liberalerna i Örebro län. Jag är väldigt motiverad att fortsätta arbetet som den tidigare styrelsen tillsammans med länets kommunföreningar påbörjat för att göra Liberalerna till ett större parti.

Christian är för nuvarande oppositionsråd i Kumla kommun som i valet 2018 var den kommun där Liberalerna fick störst väljarstöd i länet. Som oppositionsråd har Christian profilerat sig i trygghetsfrågor där alla ska känna sig trygga över de välfärdstjänster som kommunen erbjuder.

–        I tider där gängbrottsligheten ökar, där klimatkrisen fortsätter och arbetet med integrationen måste gå snabbare behövs Liberalerna i svensk politik. Vi måste också fortsätta fokusera på skolfrågorna som är centrala för att ge alla barn möjligheterna att forma sin egen framtid.

Svensk politik står idag inför många utmaningar. Liberalerna likt många andra partier har svårt att hitta och värva nya medlemmar till politiken. Det här är något som Christian vill aktivt arbeta med och öka det demokratiska inflytandet för länsinvånarna.

–        Jag tycker att det finns så stor potential i det här partiet, i hela länet, och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer kunna visa väljarna fram till 2022 att Liberalerna har den rätta politiken för att lösa dessa utmaningar.

 
För mer information kontakta:
Christian Liljenhed
Tele: 072 572 66 73
E-post: Christian.liljenhed @liberalerna.se

Ombudsman
Willhelm Sundman
Liberalerna i Örebro län
Tel: 070 352 94 06
E-post: willhelm.sundman@liberalerna.se