Se alla

Efter Liberalernas förslag – Regionen säger nej till alkohol vid representation

PRESSMEDDELANDE

Torsdag 7 december 2023

Det var efter Liberalernas motion om att ta bort undantag från riktlinjerna om representation med alkohol som Regionfullmäktige enhälligt beslutade om att bifalla motionen. Det innebär att det nu inte går att göra undantag från riktlinjerna gällande representation inom Region Örebro län.

Det är bra att det finns en enighet i den här frågan. Alkohol är inget som vi ska lägga skattepengar på, särskilt med tanke på hur mycket det kostar att motverka och åtgärda dess skadliga effekter i samhället, säger Willhelm Sundman (L)

Efter en tids beredning av ärendet lämnade regionstyrelsen ett litet tillägg till motionens ursprungliga förslag för att tydliggöra att riktlinjerna enbart gäller där Region Örebro län är finansiär. Det här menar Sundman är bra då det visar på att det finns en vilja att jämka samma så förslag blir så bra som möjligt över blockgränserna.

Det tillägget som regionstyrelsens förslag innebär säkerställer att vi inte hindrar forskare och andra externa finansiärer från att använda sina egna medel i verksamheten kopplat till oss. Det viktiga för oss är att Region Örebro län inte bidrar till alkoholkonsumtionen med skattemedel, säger Willhelm Sundman (L)

Motion – Representation ska vara alkoholfri utan undantag

För mer information kontakta:
Willhelm Sundman
Liberalerna i Örebro län
Tel: 070 352 94 06
E-post: willhelm.sundman@liberalerna.se